EXPO HALLO BABY

Woonplaats: 
H.-Magdalenakerk Brugge
Geboortejaar: 
1980
Mijn geboorteritueel: 
EXPO HALLO BABY in BRUGGE: van 29 april tot en met 11 juni '17

Sinds oktober 2015 verzamelen wij met verschillende partners* allerhande geboorterituelen in het kader van het project HALLO BABY. Hiervoor gingen we op stap doorheen Vlaanderen en Brussel, trokken we naar vele huiskamers voor het afnemen van interviews en organiseerden we gesprekstafels, waarbij deelnemers hun geboorterituelen met elkaar delen… want wij zijn nieuwsgierig naar veranderende tradities die leven in ons land!

Zo verzamelden we een collectie publieke of persoonlijke, soms verborgen gebruiken, geïnspireerd door wetenschap, geloof en bijgeloof. Helemaal uit het leven gegrepen!

In Brugge en omstreken, maakten we kennis met Georgette en haar handgemaakte en veel gedragen doopkleedje. Damodar vertelt ons hoe hij in België zijn nieuwe naam kreeg, Jyoti toont hoe de rijstceremonie van haar dochter verliep. Collins laat ons proeven van 'Uda', de typische peper die verwerkt wordt in het gerecht dat vrouwen helpt om te herstellen na hun bevalling. Onder het motto 'Baat het niet, het schaadt ook niet', vertelt de hoogzwangere Tatzari ons tenslotte over de oorbellen uit amber die ze draagt om haar kind te beschermen.

Maak kennis met het verhaal achter deze en vele andere geboorterituelen tijdens de expo in Brugge!

Bezoek alleen of in groep onze gratis expo van 29 april tot en met 11 juni. Dagelijks van 10u tot 17u in de H.-Magdalenakerk in de Schaarstraat (Astridpark) te Brugge.

Plan je bezoek met een gids: Vraag je gids aan via S-wan vzw: T 0499 72 37 10 of E info@s-wan.be Een rondleiding kost 75 euro. Maximum 20 personen per groep.
Heb je geen eigen groep, maar wel zin in een rondleiding met gids? Sluit dan aan bij de activiteit van Vormingplus. Zij plannen een een bezoek op zaterdag 6 mei, van 10u30 tot 12u en op vrijdag 2 juni van 14u30 tot 16u - 5 euro - inschrijven via www.vormingplus.be/brugge

Andere boeiende activiteiten in het kader van de expo

Opening - Op vrijdagavond 28 april houden we HALLO BABY boven de doopvont. We openen de expo met rondleidingen en een verrassingsact. Wees welkom. 20.00u (deuren 19.30u) - Gratis inkom - reservatie niet noodzakelijk.

Thema-avond rond verlies - Op maandagavond 22 mei spreekt Manu Keirse, Gezinspolitiek Secretaris van Gezinsbond en professor-emeritus gespecialiseerd in rouw en verlies, over 'afscheid nemen van een baby'. Daarnaast brengt 'Met lege handen vzw' een persoonlijke getuigenis. 19.00u tot 22.00u - 3 euro - Inschrijven via www.vormingplus.be/brugge

Geboorterituelen-stoelendans - Op woensdagavond 24 mei organiseren we een spreekwoordelijke 'stoelendans', waarbij - uit soms onverwachte hoek - verschillende getuigenissen rond geboorte aan bod komen. 19.00u tot 21.00u – Gratis inkom – inschrijven is niet nodig, maar een seintje aan scw@gezinsbond.be is wel handig.

Wil je meer info over Hallo Baby?
Algemene info: E Sarah.kaerts@gezinsbond.be of T 02 507 8947


Trefwoord(en): 
Naamgeving