Josiane

Woonplaats: 
Langemarke
Geboortejaar: 
2016
Wat wil ik nog over mezelf kwijt: 
Josiaene nam deel aan de Grootoudersontmoeting 2016 van de Gezinsbond.

Foto van Tineke De Vos.
Mijn geboorteritueel: 
De doopsuiker heb ik 3 keer zelf gemaakt. Het eerste was een bloem, het tweede een zakdoekje en het derde een kousje. Bij de vierde had ik geen tijd meer maar dan heb ik zelf het geboortekaartje gemaakt: een wiegje met kruisjes. Bij de suikerbonen kon je kiezen met noten of honingvulling.
Alle vier kinderen zijn gedoopt. We hebben de meter en de peter hebben we volgens de traditie gekozen. De eerste was de moeders moeder en de vaders vader. Het tweede was omgekeerd. Het derde hebben we mijn zuster en mijn man zijn broer gekozen. Bij ons vierde kind kozen we mijn broer en mijn man's zuster. Bij mijn kinderen is het al wat anders. Soms hebben ze ons nog gekozen en soms de broer of zus, maar toch nog binnen de familie.
Over de namen van mijn kinderen zeggen ze vaak dat dat koningsnamen zijn: Charlotte, Hendrik, Isabelle en Lieselot. Ik heb die gekozen omdat ik graag lange namen hoor en het mooi klinkt bij hun familienaam. Ze kregen ook een tweede naam mee: die van de meter en de twee grootmoeders voor de meisjes, en die van de peter en de twee grootvaders voor de jongens. Ons derde kind en vierde kind kregen de naam van de meter en de peter toegevoegd.
Trefwoord(en): 
Suikerbonen, Peter en meter, Naamgeving, Geboortekaartje