Louisette, Paula en Jef

Woonplaats: 
Asse en Opwijk
Geboortejaar: 
2016
Wat wil ik nog over mezelf kwijt: 
Louisette, Paula en Jef waren aanwezig op de Grootoudersontmoeting van de Gezinsbond.

Foto van Tineke De Vos.
Mijn geboorteritueel: 
Louisette: De kinderen zijn gedoopt in Opwijk in het bijzijn van familie. We hebben de peter en de meter heel traditioneel gekozen. Bij het oudste kind was mijn moeder de meter en mijn man's vader de peter. Na de doop hebben we bij ons thuis een feest gedaan. Ik ben ondertussen ook oma van 7 kleinkinderen. Bij de jongste weet ik nog heel goed hoe hij ons dat gezegd heeft dat we grootouders gingen worden. Hij heeft reeds 2 kinderen, een jongen en een meisje. We waren met kerstmis allemaal samen en zij gingen vooraan staan. We dachten dat ze iets gingen voordragen. Maar in de plaats zeiden ze "Meter & Peter, er komt een zusje of een broertje bij!". Het kindje is 21 juli geboren! Een echte Belg!
Paula en Jef: Wij kregen een tweeling. We wisten toen niet dat het een tweeling zou zijn. Voor de bevalling was de dokter afwezig, dus kwam de zuster naar de werkkamer. Ze vroeg zich eerst af of het te veel water was of dat het twee kindjes waren. Toen we in de bevallingskamer waren, kreeg ik mijn eerste kind. Toen zei ze dat er nog één aankwam! We hadden voordien een naam gekozen voor een jongen en een meisje. Maar het waren 2 jongens! Hoe hebben we dan de naam gekozen? We hadden toen nog geen auto en dus moest Jef met de fiets naar de grootouders om de geboorte aan te kondigen van onze tweeling. Zijn moeder was weduwe. Dus nu moest zijn moeder meter zijn omdat er twee jongens waren. We hadden "Geert" al gekozen als naam. Toen Jef terug kwam naar de kliniek, stelde hij voor om de oudste "Johan" te noemen. In principe was het eerste kindje dus eigenlijk al Geert. Maar nu wilden we "Johan" voor het eerste kindje naar zijn meter en Jef's moeder "Jeanne". We beslisten om het zo te doen: Johan voor het eerste kindje, Geert voor het tweede. De verpleegsters hadden echter al aan het eerste kindje een naamkaartje gegeven met "Geert". Het andere kindje had nog geen. Ik heb dan maar aan de verpleegster gevraagd om de namen te veranderen!
Jeanne was meter en Jef's oudste broer is peter geworden. Onze andere twee zonen kregen ook een meter en peter volgens de klassieke volgorde. Louisette, mijn zus, is ook meter van één zoon, Wim.
Jef: Bij onze kleinkinderen heb ik aangegeven enkel opa te willen zijn en geen peter. Het peterschap laat ik over aan de jeugd. Paula is wel nog meter van de kleinkinderen.
Paula: mijn kinderen hebben van hun oma een armbandje gekregen met hun naam op.
Trefwoord(en): 
Grootouders, Aankondiging, Doop