Moureen

Woonplaats: 
Middelkerke
Geboortejaar: 
2016
Wat wil ik nog over mezelf kwijt: 
Moureen nam deel aan het project "Geboorterituelen in multicultureel Brugge" van Erfgoedcel Brugge.
Mijn geboorteritueel: 
Moureen maakt deel uit van de Christelijke geloofsgemeenschap.
Er zijn geen specifieke rituelen tijdens de zwangerschap. Na de geboorte moet het kind wel gedoopt worden. In de kerk zal de geboorte aangekondigd worden.
Na de geboorte komt de familie en vriendinnen op bezoek. Ze brengen dan kleertjes mee voor het kind en speciaal eten voor de moeder. Ook de priester komt op bezoek. Dit moet wel gepland zijn, want de bedoeling is dat er op dat moment zoveel mogelijk familie, mensen van de kerk en vrienden aanwezig zijn.
Het geboortefeest is een heel groot feest. Ze bidden, eten en iedereen praat met elkaar. Er wordt Afrikaans eten gemaakt voor het feest.
Het doopfeest is een feest met veel gasten. Ook na de doop gaan we nog feest vieren. De kleding van de baby moet wit zijn. Die van de ouders mag al zeker niet zwart zijn. We duiden ook een peter en een meter aan, maar hoeven die niet perse in de familie te zoeken, dat kan ook een vriendin zijn bijvoorbeeld. De peetouders bidden voor het kindje, maken eten en babbelen. Na de doop krijg je een doopcertificaat. Je krijgt ook de doopkaars mee die symbool staat voor het licht in de wereld en dat het kindje een mooie toekomst zal kennen.
Bij de naamgeving van het kindje wordt vaak gekozen voor de naam van de ouders, dus van de moeder of de vader.

Trefwoord(en): 
Gebed, Peter en meter, Naamgeving, Babybezoek, Doop, Geboortefeest