Nicolas

Woonplaats: 
Antwerpen
Geboortejaar: 
1985
Mijn geboorteritueel: 
Op de foto zie je het geboortekaartje van mijn zus. Zij was 9 maanden oud toen we haar adopteerden uit India. Bij haar geboorte waren we uiteraard niet aanwezig maar haar 'onthaal' in Belgiƫ was wel een heuse gebeurtenis. Maanden voordat ze toekwam stonden er al foto's van haar op de schouw van onze woonkamer. Op die manier was het erg tastbaar dat er een zusje zou bijkomen. Net zoals bij een geboorte, telden we af tot het nieuw gezinslid er zou zijn. Die periode was minstens zo emotioneel als een zwangerschap.

De grote dag waarop ze toekwam, stonden we erg vroeg op. Mijn peter (de broer van mijn moeder) kwam ons oppikken om ons naar de luchthaven te vervoeren en terug te brengen. Zo konden mijn ouders alle aandacht bij mijn zusje houden. In de luchthaven was het spannend afwachten. Samen met andere gezinnen die ook een kindje hadden geadopteerd, stonden we klaar in de luchthavenhal. Ik weet nog dat ik toen tegen mijn vader zei: 'Ik ben met de ooievaar gebracht maar mijn zus die wordt door het vliegtuig gebracht.'

Toen mijn zus uiteindelijk aankwam, vierden de emoties bij iedereen de bovenhand. Ik mocht haar een knuffelschaapje geven als welkomstgeschenk. Met die knuffel heeft ze haar hele jeugd lang geslapen. De kleertjes en spulletjes waarmee ze toekwam zijn later opgeborgen in een herinneringendoos.

Terug uit de luchthaven werden thuisgebracht door de Peter. Bij aankomst zagen we dat alle buren ons huis hadden versierd met welkomstspandoeken en ballonnen. Een nieuw leven kon beginnen.
Trefwoord(en): 
Aankondiging, Cadeau, Geboortefeest, Geboortekaartje, Peter en meter, Adoptie